Article Details
Resultaten Kangoeroewedstrijd
Bericht geplaatst op: 11-5-2017

Geweldige resultaten bij de kangoeroewedstrijd!

Door Albert Ringeling, docent wiskunde

Bij de landelijke wiskunde(kangoeroe)-wedstrijd voor scholieren in het voortgezet onderwijs zijn door onze school weer bijzonder goede resultaten behaald. Van de drie medailles die te winnen waren (goud, zilver en brons) hebben leerlingen van onze school maar liefst twee, te weten, goud en brons, binnengehaald. De twee leerlingen die deze plakken binnen hebben gehaald zijn geen onbekenden binnen de kangoeroe-wereld.
Het zijn Jovan Gerbscheid (goud) en Enrico Zeilmaker (brons). Beiden doen (als derde klassers) ook al jaren met opvallend veel succes aan de wiskunde-olympiaden mee. Allebei kunnen zij zonder meer de Art Schenk en de Sven Kramer van de landelijke wiskundesport worden genoemd.
Als zij al zo lang succesvol zijn rijst misschien de vraag: zijn er opvolgers?
Ja gelukkig wel. Ik noem nog even een Sam Moony, een eerste klasser (1E) die ook een eerste-klas-prestatie heeft neergezet! Onder andere van hem kunnen we de komende jaren nog geweldige resultaten verwachten.

Niet alleen de genoemden, maar ook  andere leerlingen van onze school, hebben weer zeer goede uitslagen weten te behalen.  Hulde ook aan hen.

Aan de kangoeroewedstrijd, die op 16 maart j.l. plaatsvond, deden dit jaar 21 leerlingen van onze school mee.Terug